06 Mayıs 2024, 14:31Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
12 Nisan 2016 Salı, 14:28

Uluslararası Slow Food Hareketi Slow Olive’i Başlatmak İçin Ayvalık’ı Seçti

Uluslararası Slow Food hareketi Slow Olive’i başlatmak için Ayvalık’ı seçti.

Paylaşmak İster Misiniz?
Uluslararası Slow Food Hareketi Slow Olive’i Başlatmak İçin Ayvalık’ı Seçti

Zeytin ağacı ve meyvasına dair pek çok konunun tartışılacağı Slow Olive için Tunus, Ürdün, Lübnan, Filistin, Fas, Yunanistan, İtalya, İsrail, İspanya, Portekiz ve Türkiye’den katılımcılar Ayvalık’ta buluşacaklar.

Uluslararası Slow Food hareketinin iki yıllık etkinlikleri arasına bu yıl giren ve bir zeytin, zeytinyağı etkinliği olarak uluslararası köprüler kurmayı hedefleyen Slow Olive; 14-17 Nisan 2016 tarihlerinde Ayvalık’ta gerçekleşecek.

Yerli ve yabancı pek çok konuşmacının davetli olduğu, halka açık gerçekleşecek bu etkinlik Uluslararası Slow Food hareketinin himayesinde, Slow Food’un Türkiye birlikleri ile Ayvalık Belediyesi’nin işbirliğinde tertip edilmekte.

160 ülkeden 6000 katılımcıyı ağırlayan Terra Madre, bir kasabanın tüm sokaklarına yayılan ve günlerce süren Slow Cheese ve Cenova limanında filizlenip şimdi dünyanın dört köşesine yayılan Slow Fish, Uluslararası Slow Food hareketinin iki yılda bir tekrarladığı ve üreticileri, akademisyenleri, aşçı ve aktivistleri bir araya getiren etkinlikleridir. Slow Olive, bu bağlamda Uluslararası Slow Food hareketinin zeytin üzerine düzenlediği ilk etkinlik ve etkinlik için Türkiye’nin seçilmiş olması hepimiz için bir gurur kaynağı.

Slow Olive’in tam programı 21 Mart günü açıklanacak olmakla beraber Birleşmiş Milletler Gıda Hakkı özel raportörü Hilal Elver’den, tarım üzerine uzmanlığı ile tanıdığımız gazeteci Ali Ekber Yıldırım’a, zeytinyağı tadımcısı Nicholas Coleman’dan (ABD), Arab Network for Food Sovereignty başkanı Razan Zuayter’e (Ürdün), Soup for Syria kitabının yazarı Barbara Massaad’dan (Lübnan), Slow Food Biyoçeşitlilik Vakfı başkanı Piero Sardo’ya (İtalya), araştırmacı, yazar Artun Ünsal’dan, aktivist Ömer Madra’ya son derece renkli bir katılım bekleniyor.

Zeytinin biyoçeşitliliğinin sergileneceği pazar yerinden, zeytine dair filmlerin gösterileceği özel gecelere ve 17 Nisan günü Cunda sahiline kurulacak mutfakta aşçılar tarafından gerçekleştirilecek atölyelere pek çok farklı süprizi içinde barındıran Slow Olive’in dikkat çeken bir etkinliği de Sema Moritz tarafından 15 Nisan 2016 tarihinde Ayvalık Taksiyarhis Anıt Müzesi’nde verilecek konser.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz