04 Mayıs 2024, 11:52Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
10 Mayıs 2016 Çarşamba, 16:25

Susurluk MYO'da Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Hizmete Girdi

Susurluk ve çevresindeki süt üreticilerinin çiğ süt kalite standartlarını belirlemek ve arttırmak amacıyla Susurluk Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan ve Gıda Tarım ve Hayvacılık Bakanlığından “Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Kuruluş Yeterlilik İzin Belgesi” alınan Süt Analiz Laboratuvarı törenle hizmete açıldı.

Paylaşmak İster Misiniz?
Susurluk MYO`da Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Hizmete Girdi

Susurluk Meslek Yüksekokulundaki törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayan, Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Jan.Yzb. Vedat Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüdai İpek, Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin, Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin Özden, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Susurluk ilçesi muhtarları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Törende Öğr. Gör. Derya Okuyan Altan tarafından sunum yapılarak laboratuvar hakkında bilgiler verildi. Daha sonra Susurluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Aytekin konuşmasında; laboratuvarda gerçekleştirilecek analizlerle çiğ süt üreticisi, süt işleme sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlar arasında iletişim sağlayarak daha kaliteli ve daha sağlıklı süt ve süt ürünleri kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Laboratuvardaki cihazlar ile sütte somatik hücre ve toplam bakteri sayımı, protein, yağ, laktoz, üre, kuru madde, sütün donma noktası analizlerini ve hayvan hastalık teşhislerini yaparak sektöre katkı sağlamayı ve üretilen süt ile süt ürünlerinin dünya markaları arasına girmesini de amaçladıklarını belirten Aytekin, “Çiğ sütün üretimi, muhafazası, taşınması, depolanması ve markaya dönüştürülüp özelliklerini yitirmeden sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırılabilmesi için yapılacak mikrobiyolojik ve biyokimyasal analizlerin ortaya konması ile bu verilerin sektöre aktarılması, ulusal ve uluslarararası rekabet edilebilirliği artırarak ülkemize ekonomik katkı sağlayacaktır” dedi. Üretici ve süt firmaların çiğ süt ve süt tozu üretiminin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016/6 no’lu tebliğ ile desteklenme kararı alındığını hatırlatan Doç. Dr. İsmail Aytekin, “Desteklemeden faydalanması için çiftlik bazında süt üreticisinin ve sanayicinin bu durumu belgelendirmesi zorunludur. Laboratuvarımızda yapacağımız analizler ile sektörümüzün çiğ süt ve süt tozu teşviğinden de yararlanmasına da katkı sağlayacağız” ifadelerinde bulundu.

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harın Çallı; ülkemizdeki süt üretimi ve işlenmesi ile ilgili olarak açılan laboratuvarın sektöre büyük hizmetlerde bulunacağını belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayan da laboratuvarın Balıkesir Üniversitesine ve bölgedeki hayvancılığa hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise Susurluk Meslek Yüksekokulunun sektör iş birliklerini artırarak sürdürdüğüne dikkat çekerken; oluşturulan laboratuvarın Balıkesir ve bölgesine büyük katkı sağlayacağını ve öğrencilerinde daha tecrübeli olarak sektörde hizmet verebileceğini belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’da konuşmasında Balıkesir’in ülkemiz süt üretimine katkıda ilk sıralarda olması nedeniyle ülkemize sağladığı ekonomik katkının önemine vurgu yaparak, laboratuvarın herkese hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ve Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından laboratuarın açılış kurdelesi protokol üyelerinin ve davetlilerin katılımıyla kesildi. Açılış töreni, laboratuvarın gezilmesi ve kokteyl ile sona erdi.

Paylaşmak İster Misiniz?
« Önceki Haber Yolun Sonu Tasavvuf
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz