08 Mayıs 2024, 04:53Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
19 Temmuz 2016 Salı, 15:34

İşletme Fakültlesi İlk Mezunlarını Verdi

2010 yılında eğitim öğretime başlayan İnegöl İşletme Fakültesi, ilk mezunlarını verdi. 27 lisans ve 4 lisansüstü olmak üzere 31 öğrencinin mezuniyet kepini havaya attığı törende, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Paylaşmak İster Misiniz?
İşletme Fakültlesi İlk Mezunlarını Verdi

2010 yılında Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde eğitim öğretime başlayan İnegöl İşletme Fakültesi, ilk yılında kayıt olan öğrencilerini bu yıl mezun etti. İşletme Fakültesinin ilk mezunları için fakültenin konferans salonunda mezuniyet töreni düzenlendi. 27 lisans ve 4 lisansüstü mezun, törende keplerini havaya atarak okullarını başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da mezun öğrencilerin her birine çeşitli hediyeler takdim etti. Ayrıca okul derecesinde ilk 3’e giren öğrenciler yine Başkan Aktaş tarafından altınla ödüllendirildi.

Mezuniyet töreninde konuşan okul 1’incisi Emine Sadıç, 4 yıllık serüveni tamamladıklarını ifade ederek, “Fakülte 1’incisi olarak fakültemizin ilk mezuniyet töreninde bu konuşmayı yapmaktan gurur duyuyorum. Hepimiz hayatın ne getireceğini tam anlamıyla bilmeden farklı şehirlerden, farklı hayatlardan ve farklı hayallerle buraya gelerek 4 yıllık serüvenimizi tamamladık” dedi.

BUGÜN MUTLU GÜNÜMÜZ
İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat ise “Bugün bizim mutlu günümüz. Bugün 4 yıl önce kurulan İnegöl İşletme Fakültesinin ilk öğrencilerini mezun ediyoruz. Biraz buruk bir sevinç oldu. Türkiye 2 gün önce çok büyük bir tehlike atlattı. Çok şükür ki halkın sağduyusu ile direnişi ile ve demokrasiye, özgürlüğe bağlılığı ile tehlike önlendi” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Filiz Giray da yaptığı konuşmada İnegöl’de ciddi bir potansiyel olduğuna dikkat çekti.

“ÜNİVERSİTELER KİMSENİN İDEOLOJİSİNİN HAKİM OLMADIĞI KURUMLAR OLMAK MECBURİYETİNDE”
Mezuniyet törenine katılan Uludağ Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru da öğrencilere ve katılımcılara yönelik bir konuşma yaptı. 15 Temmuz Cuma akşamı ülkemizde yaşanan darbe girişimine ilişkin konuşan Yücedoğru, “Tarih boyunca bu dinin sömürerek insanların insaf ve infak duygularını hep başka tarafa aktaran, onları kötü yollarda kullanan insanlar olagelmiştir. İşte üniversiteler tam bu noktada durması gereken, kimsenin ideolojisinin hakim olmadığı, her şeyin konuşulduğu, hiç kimsenin diğerine tahakküm etmediği kurumlar olmak mecburiyetindedir” dedi. Yücedoğru, öğrencilere gelecekle ilgili nasihatlerde de bulundu.

FAKÜLTE KEŞKE 21. MEZUNLARINI VERİYOR OLSAYDI
Mezuniyet töreninde kürsüye son çıkan isim ise Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. “İşletme Fakültesinin keşke 11’inci, 21’inci mezunlarını veriyor olsaydık” diyerek konuşmasına başlayan Aktaş, “Ama İnegöl gibi 250 bin nüfuslu, Türkiye’nin 40 küsür vilayetinden daha büyük bir şehre şükürler olsun ki siyasi iradenin gücüyle birlikte İşletme Fakültesi nasip oldu. Şükürler olsun ki bugün de ilk mezunlarını veriyor” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN UFKUNU DARALTMAYALIM”
Kendisinin de işletme mezunu olduğunu hatırlatarak öğrencilere ve velilere bazı önerilerde de bulunan Aktaş, şöyle konuştu: “Ben de işletme mezunuyum. Aynı zamanda Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Bir nevi meslektaş kardeşlerimizin mezuniyet töreninde bizzat bulunmak istedim. Burada da hem anne babalara yönelik, hem de öğrenci kardeşlerimize yönelik çok fazla tavsiyelerde bulunulabilir. Bir kere 200’e yakın üniversite olduğunu ve üniversite okumanın tek başına bir özellik olmadığını ifade etmek istiyorum. Türkiye artık eski Türkiye değil. 2023 hedeflerini koymuş, ihracatta almış başını gitmiş, bütün dünyaya entegre olmaya çalışan, bütün dünyaya mal satan bir Türkiye var. Eğer olayın pozitif taraflarına bakarsanız gerçekten avantajınız fazla. Ama çok üniversite var kardeşim artık üniversite okumakta hiçbir para etmiyor gibi klasik dövünmeler içerisine girerseniz muvaffak olmanız mümkün değil. Ben tabi bunu biraz anne babalara da söylüyorum. Üniversiteyi bitirmek tek başına bir iş değil. Yeter ki donanımlı hale gelelim. Ki işletme mezunuysanız bir yabancı diliniz muhakkak olmak zorunda. Yurt dışına gidin. Yurt dışına gidip bırakın para harcamayı, para kazanıp gelenler var. Bu bir cesaret işi. Gidip orada hem çalışıp İngilizcesini ilerletenler var. Hatta ikinci bir dili bir öğrenmeye çalışmak lazım. Muhasebeci mi olmak istiyorsun, Kaymakam mı olmak istiyorsun, dış ticaret uzmanı mı olmak istiyorsun, vergi müfettişi mi olmak istiyorsun… Alan o kadar geniş ki… Annelerin anladığı, çocuğum bir devlet memuru olsun, ayın 15’inde maaşını alsın, sabah 08.00 akşam 17.00 çalışsın, 1 ay tatili olsun, lütfen çocuklarımızın ufkunu daraltmayalım. Koskoca bir dünya var. Çocuklarınızın ruhunu daraltmayın. Tabi ki memurlara saygı duyuyoruz. Tabi ki bu devlete memur da lazım. Ama bu ülkeye işadamları da lazım, tüccarlar da lazım, muhasebeciler de lazım, dış ticaretçiler de lazım.”

“İNEGÖL’E FAKÜLTE DEĞİL 10 NUMARA BİR ÜNİVERSİTE YAKIŞIR”
İşletme Fakültesinin bu günlere gelmesi için ciddi emekler harcandığı ve fedakarlıklar yapıldığını da aktaran Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “4 yıldır bu okulun bu hale dönüşmesi için ciddi fedakarlıklar yapıldı. Belki birileri bu manada kayıtsız kaldı ama siyasi irade, milletvekillerimiz, işadamlarımız ve STK’larımızın ve üniversite yönetimimizin gayretleri ile burada sıfırdan bir fakülte oluşturuldu. Bundan sonraki sürecin çok daha rahat ve keyifli olacağına inanıyorum. Tabi şunu da ifade edeyim; 2 tane organize sanayi bölgesi olan, bin 500 tane irili ufaklı mobilya firması bulunan, 1 milyar dolar ihracatın yapıldığı, 249 bin nüfusu olan bir ilçeye fakülte değil, 10 numara bir üniversite yakışır. Bununla ilgili çalışmalar olduğunu da biliyorum” diye konuştu.

“TARİH BOYUNCA GÖRMEDİĞİMİZ DEHŞET YAŞANDI”
Başkan Aktaş, konuşmasının sonunda ise 15 Temmuz Cuma akşamı ülkemizde yaşanan darbe girişimine ilişkin konuştu. Cuma akşamı Türkiye’de hiç alışkın olmadığımız gelişmeler olduğunu vurgulayan Aktaş, “Devletin F16’larıyla devletin Skorsky’leriyle, devletin askerleriyle, anaların arkasından göz yaşı döktüğü Mehmetçiğiyle bu devletin havaalanları kapatıldı, İstanbul’da köprüleri kapatıldı, Genelkurmay ve benzeri binalarla alakalı abluka altına alındı. Tarih boyunca hiç görmediğimiz bir dehşet yaşandı. Allah’a hamdolsun ki Türk milleti partili partisiz, sağdan soldan ortadan hangi istikametten olduğu önemli değil. Çünkü bu bir siyasi parti mevzusu değil bu bir memleket meselesidir. Kanuna ve devlete, devletin yöneticisine güvenmek lazım. 5 parmağın 5’i de bir değil. Yanlış yapan varsa sonucuna da katlanmak zorunda. Rütbesi, makamı her ne olursa olsun, bu ülkenin kuralına, kaidesine, uymayan, demokrasiye ket vuran milli iradeye direnen ve bu yönde hamle yapan varsa sonucuna katlanmak durumunda. Çok üzüntülüyüz, çünkü şehitlerimiz var. 85 yaşındaki amcamızın öleceğini bile bile tankın karşısında direnmesi ve siz asla bu milleti özünden edemezsiniz şeklindeki dik duruş, asla unutulacak bir şey değil. Ancak tarih boyunca bizim stratejik durumumuzdan dolayı bu ülkeyle alakalı hesap ve kitap içeriden ve dışarıdan hiçbir zaman bitmemiştir. Ama bu ülke kararlı bir şekilde yolunda yürümeye devam etmiştir” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından Okul 1’incisi Emnie Sadıç’tan başlamak üzere ilk 3’e giren öğrencilere diploma ve hediyeleri takdim edildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş tüm öğrencileri İnegöl’ü simgeleyen hediyelerle ödüllendirdi. Program, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz