30 Nisan 2024, 12:52Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
14 Nisan 2016 Perşembe, 15:33

Her Kurumun Kültürü ve Felsefesi Vardır

Gemlik Belediyesi'nin Marmara Belediyeler Birliği ile yaptığı protokol gereği uygulamaya koyduğu, 2016 yılı Hizmet İçi Eğitim Seminerleri hız kesmiyor. Ticaret ve Sanayi Odasında organize edilen etkinlikte, "Kurumsal Aidiyet ve Kurumsal Kültürün Gelişimi" masaya yatırıldı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Abdullah Özkan tarafından verilen seminere Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol'un yanı sıra, daire müdür ve amirleriyle birlikte belediye işçi ve memurları katıldı.

Paylaşmak İster Misiniz?
Her Kurumun Kültürü ve Felsefesi Vardır

Seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, kurumlara yönelik aidiyet duygusundan önce, vatana, şehre, aileye yönelik aidiyet duygusunun geldiğini belirtti. Gemlik'in coğrafi özellikleriyle muhteşem güzellikte bir şehir olduğuna dikkat çeken Kadir Erol, "Yeşili var, Zeytini var, dağları var, ovası var, denizi-körfezi var, sanayisi, limanı var. Gemlik doğa harikası bir şehir. Burayı sevmemek, buraya aidiyet duygusu beslememek için algısız ve ilgisiz olmak gerekir" dedi. Konuşmasını "Vizontele", "Somuncu Baba" gibi çeşitli filmlerin replikleriyle renklendiren ve esprileriyle güne renk katan Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, "İşimiz, gücümüz Gemlik. Bu şehre şevkle ne kadar hizmet yaparsak, o kadar mutluluk demektir. Seminerimiz hayırlı olsun" diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Abdullah Özkan'da, 21. Yüzyılda artık her kurumun kültürü ve felsefesi olduğunu vurgulayarak, "Kültür ve felsefesinin yanı sıra, oluşturduğu anlam dünyası ve bizlerde bıraktığı bir algısı da var" dedi. Kurumları çağımızda ayakta tutanın binaları, iş makineleri, sermayesinin değil, "İnsan Kıymetleri" olgusu olduğuna işaret eden Doç. Dr. Abdullah Özkan, "Çağımız pazarlama ve algı çağıdır" diye konuştu.

Dünyada paradigmanın değiştiğini, bunun kodlarını doğru okuyan marka, kurum ve ülkelerin ayakta kalıp, gelişip güçlendiğini kaydeden Doç. Dr. Abdullah Özkan, belediyelerde olduğu gibi birçok kamu kurum ve kuruluşunda da insana odaklı hizmet ve değerlerin ön plana çıktığını ifade etti. Konuşmasını karşılıklı diyaloglar eşliğinde esprilerle süsleyen Doç. Dr. Abdullah Özkan, küreselleşme, dijital çağ, rekabet, çok uluslu şirketler, iletişim kaynakları, medya ve medyaya güven gibi konularda da çarpıcı bilgiler verdi. Belediye personelinin sorularını da yanıtlayan Abdullah Özkan, karşılıklı değerler, sevgi, hakların alınması, teknolojiye uyumlu çalışma, saygı çerçevesinde iletişim ve işini sevmenin, Gemlik'in ve Gemlik Belediyesinin vizyonunu değiştireceğini sözlerine ekledi.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz