07 Mayıs 2024, 19:11Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
16 Nisan 2016 Cumartesi, 12:34

Geçmişten geleceğe seramik ve çini sergisi

İznik ilçesinde ikamet eden İnegöllü Arkeolog ve Seramik sanatçısı Rauf Sadi Güven, Kent Müzesi’nde; ‘Genç gözüyle geçmişten geleceğe’ adlı seramik ve çini sergisi açtı.

Paylaşmak İster Misiniz?
Geçmişten geleceğe seramik ve çini sergisi

Yoğun katılımla gerçekleştirilen sergi açılışına katılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak geçmişten beslenip geleceği inşa etmek, doğal estetiği insan estetiği ile buluşturmak adına ‘tarihi ve kültürel mirasımızı yaşatarak koruma’ ilkesini gözeterek, tarihiyle barışık, geçmiş ile günümüz arasında köprü kurarak hayal ettiğimiz bir kent için uğraş vermekteyiz.”

SERGİLERİN MERKEZİ
“Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz İnegöl Kent Müzesi, Türkiye’nin ilk ilçe kent müzesi unvanıyla, İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de Türkiye’de sektöründe ilk olmasıyla yoluna devam etmektedir.
Bu eşsiz yapıları kurmak ve kentimize kazandırmak; İnegöl halkının bizlere göstermiş oldukları destekle nasip olmuştur. Birçok kültür etkinliğinin merkezi haline gelen Kent Müzemiz; İnegöl’de açılan sergilerin merkezi konumuna da geldi” dedi.

ANNE BABASINDAN ÖĞRENDİ
İnegöllü Arkeolog ve Seramik Sanatçısı Rauf Sadi Güven’in eserlerini İznik’te bulunan atölyesinde yaptığını aktaran Başkan Aktaş, “Rauf Sadi Güven, çalışmalarına İznik’te kendi evindeki atölyesinde sürdürmektedir. Çini ve seramik ile daha küçük yaşlarda başlayan Rauf Sadi, geleneksel teknikleri hem anne babası hem de ustaları olan Nursan Güven ve Adil Can Güven’den öğrenmiştir. Çini ve seramik alanındaki teknik ve yöntemler ise ailede kuşaktan kuşağa geçmiştir.”

150 ESER BULUNUYOR
“Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sergimizde geleneksel tekniklerle yapılan cam altı resmi, ufak heykeller, Yunan seramikleri, Kütahya çinileri ve sgrafitto tekniği (kazıma) örneklerinin yer aldığı 150 eser yer almaktadır.
Sergimiz 30 Nisan tarihine kadar ziyarete açık kalacak” diye konuştu. Konuşmanın ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz