29 Nisan 2024, 19:38Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
04 Haziran 2017 Perşembe, 01:17

Fidanlar geleceğe umut olsun diye dikildi

Gezi'nin 4. yıl dönümünde, Bursa Demokrasi Güçleri, Kurtuluş Mahallesi’nde fidan dikti. Fidan dikimine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Gezi’yi demokrasi talebinin açığa vurulduğu gün olarak değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fidanlar geleceğe umut olsun diye dikildi

Nilüfer Kent Konseyi’nin de bileşeni olduğu Bursa Demokrasi Güçleri, Gezi'nin 4. yıl dönümünde Nilüfer’in Kurtuluş Mahallesi’nde, Nilüfer Belediyesi’nin tahsis ettiği alanda fidan dikti. Bursa Demokrasi Güçleri’nden geniş katılımın olduğu fidan dikme etkinliğinde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal da yer aldı. Etkinlikte 530 fidan, toprakla buluştu.

Etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Gezi” ruhunun iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekti ve demokrasinin önemine vurgu yaptı. Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Gezi’yi demokrasi talebinin açığa vurulduğu gün olarak değerlendirmemiz gerekiyor. O gün Gezi ruhunu iyi anlayanlar demokrasi taleplerinin de savunuculuğunu üstlenen insanlar olarak ortaya çıktılar. Gezi’de gerçekten demokrasi mücadelesi verenleri kutluyorum, kaybettiklerimiz de var onları rahmetle anıyorum. Gezi ruhunun ülkemizde çok önemli bir gün ve anlayış olarak ortaya konduğunu biliyoruz ve bu anlayışın da sürdürülebilir olması son derece önemli. Gezinin ruhu aslında insanların, 'Benim mahallemde ya da benim şehrimde ne yapılacaksa benim de sözüm olsun, katkım olsun, ben de katkı koyayım’ demesiyle başlamıştır. Nilüfer Belediyesi, aslında bunu Türkiye’ye örnek bir uygulamayla, Mahalle Komiteleriyle hayata geçiren tek kurumdur. Mahalle komiteleri; mahallelerimizde öncelikleri belirleyen, oradaki hizmetlerle ilgili fikirlerini ortaya koyan, gerekirse tartışan, gerekirse reddeden, gerektiğinde de kabul eden bir anlayış, yönetim biçimi. Mahalle komiteleri sistemini biz 2009 yılında hayata geçirmiştik ve Gezi ile birlikte ne kadar doğru bir katılımcı yönetim anlayışı sergilediğimizi görmüş olduk. Gezi ruhunun ülkemizde her an sürdürülebilir olması dileğimle, Bursa Demokrasi Güçleri’ne teşekkür ediyorum. Bu ülkede barışı, demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü hep beraber savunmak dileğiyle.”

Bursa Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan Umut Beyaz da dikilen fidanların geleceğin umudu olacağını söyledi. Beyaz, “Bu fidanların geleceğin umudu olması için, direniş kültürünü bu ülkede her zaman yeşertebileceğimizin adımı olması için buradayız. Gezi’de, bundan 4 sene önce milyonlarca insanla beraber sokaktaydık, bugün çok daha az sayıdayız ama Gezi, Semih’le, Nuriye’yle, Veli’yle devam ediyor. Direniş kültürü bu toprakların hamurunda var ve olmaya devam edecek. Biz Gezi’de öğrendiğimiz birçok şeyi ağaçlarımızla, umutlarımızla yaşatacağız” dedi.


Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz