06 Mayıs 2024, 07:53Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
17 Temmuz 2016 Pazar, 15:28

2016 Yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Ayvalık Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda ek gündem maddeleri dahil olmak üzere toplam 40 madde görüşüldü. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlığında toplanan meclis her zaman olduğu gibi web sitesinden canlı olarak yayınlandı.

Paylaşmak İster Misiniz?
2016 Yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Orhan Peker Sanat Galerisi’nde 13 Temmuz Çarşamba Günü saat 10.00’da başlayan meclisin kâtipliğini, Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ile Meclis Üyesi Hüseyin Barış yaptı. Toplantıya Meclis Üyesi Şeref Akın mazeretleri nedeniyle katılamadı.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, '' Yazın tam ortasına geldik. Ayvalık tarihinde görmediği ilgiye kalabalığa ev sahipliği yaptı. Bizi sevindiren tarafı, Ayvalık’ın iç turizmde en çok tercih edilen yerlerden biri olduğunu gördük. Geriye kalan turizm sezonunda, Ayvalık üzerine düşen payı alacaktır. Sıkıntılarımızı biliyoruz. Çöp sıkıntıları yaşadık. Çöp konteynırları çevresine park edildiği için, çöpleri alamadık. Eksiklere rağmen bayramda canla başla çalıştık.

BAŞKAN GENÇER’’20 TANE ÇOCUK PARKI YAPMAYI PLANLIYORUZ’’
Doğaya uyumlu 20 çocuk parkı yapacağız ve Cunda Adası'ndan başladık. Sarı Zeybek Tesisleri'nde ve Altınova Mahallemizde halı sahalar yapıyoruz. Hamdibey Mahallemizde de stat yapıyoruz ve eylül ayı sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Çamlık Mahallesi'nde organik bir park yapmaya başlayacağız ve yaz sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Türkiye Windsurf Ligi birinci ayağını gerçekleştik ve Ayvalık'a kattığı değerlerden dolayı bu organizasyonu gelenekselleştireceğiz.

BAŞKAN GENÇER’’ AYVALIK BELEDİYESİ ŞİMDİ KENDİ MALZEMESİNİ ÜRETİYOR, KENDİ TAŞIYOR, KENDİ YAPIYOR.’’DEDİ
Aliçetinkaya Mahallesi, Tapu Kadastro Evleri sahil bantını düzenleyeceğiz. Tıpkı Altınova Mahalle'sinde ki gibi burada da sahil yolu yapıp Gönül Yolu'na bağlayacağız. Ayvalık Belediyesi'nin 28 ay önce her konuda teknik malzeme eksikliği vardı. Ayvalık Belediyesi şimdi kendi malzemesini üretiyor, kendi taşıyor, kendi yapıyor. Belediyemiz bir işe gittiği zaman, aracı arızalanıp geri dönmeyecek.

BAŞKAN GENÇER’’BALIKÇI BARINAĞI PROJESİ HAZIRLADIK’’
Başkan Gençer''Mesire alanı önünde 220 balıkçının teknesini bağlanacağı bir alan yaratacağız. Balıkhanelerimiz olduğu alanda büyük balıkçı teknelerini bir yere toplayacağız, Bu kazanımı meclis olarak gerçekleştireceğiz. Ayvalık Belediyesi çalışıyor daha da çalışacak ve de satmıyor. Takdir eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’dedi
Başkan Rahmi Gençer’’220 bin metre kare kilit parke daha döşeyeceğiz. Geçtiğimiz 28 ayda 250 bin metre karelik alan taş döşemesi yaptık. Bu projelerimizi mart ayına kadar bitireceğiz. Siyaset gözetmeksizin hizmet yapıyoruz. Muhalefet olan meclis üyelerimizden de bunu bekliyoruz. Aynı haberlerin sürekli tekrarlanmasını uygun görmüyorum ve bu haberlerin gerçek çalışmaları gölgede bıraktığını belirtmek istiyorum.’’’ konuşmasının ardından meclis gündemine geçildi.

GÜNDEM MADDELERİ;
1-Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Destek Hizmetler Müdürlüğü yönetmeliklerinin güncellenmesinin konusu görüşüldü.
2-Belediyemiz ilan reklam bedellerinin görüşülmesi ve güncellenmesi görüşüldü.
3-Norm Kadroda “Dolu Kadro” değişikliği yapılmasının görüşüldü.
4-Ayvalık Belediyesine ait Kırlangıç çok amaçlı sosyal ve kültürel yaşam merkezi projesi kapsamında, yapılacak ihale için yetki verilmesi konusunun görüşüldü.
5-Temizlik Hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımı için iller bankasından kredi kullanılmasının görüşüldü.
6-Köy tüzel kişiliğinden belediyemize geçen taşınmazlara meclis kararı ile konulan şerhin kaldırılması ve 345 nolu meclis kararının iptalinin görüşüldü,
7-Belediyemiz Müdürlüklerinden bütçesi alım yapmaya yeterli olmayanlara EK bütçe yapılması konusunun görüşüldü,
8-Mülkiyeti Belediyemize ait Alibey Adasında bulunan ve 14.01.1983 tarihinde tahsisli olan taşınmazın Balıkesir İdari Mahkemesinin kararı gereğince tahsisinin iptali görüşüldü.
Meclis İmar Komisyonundan gelen 11 konu ve İmar ve Şehircilik Müdürlü’nden gelen 11 yeni konu, görüşüldü.

Ek gündem maddelerine geçildi.
1-Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in önerisi gündeme geldi. Belediyeye ait benzin istasyonunun, bitecek olan bayilik sözleşmesinin yenilenmesi için encümene yetki verilmesi görüşüldü.
Meclis üyeleri tarafından verilen önergelere geçildi.
1- Mezarlıkların bakım ve onarımı konusu gündeme geldi. Gerekli birimlere bilgi verildi.
2-Semt Pazarları satış tarifesi görüşüldü.
3- Güzel Ayvalık L.T.D şirketin blançosu hakkında Şirket Müdürü ve Başkan Yardımcısı Gökay Bacan gerekli açıklamayı yaptı. Meclis üyeleri tarafından detaylı açıklama istendi.
4-Belediye bünyesinde kullanılan kiralık araçların durumu hakkında bilgi istendi
5-Belediye bünyesinde kullanılan telefonların durumu hakkında bilgi istendi.
6-Belediye mülklerin hangi kurum ve kuruşlar tarafından kullanıldığı konusunda bilgi istendi.
8-Posta Gazetesi’nde yer alan Ayvalık Belediyesi haberi hakkında detaylı bilgi istendi.
9-Ayvalık Belediyesi hesaplarında bulunan blokelerin kaldırılması konusunda yapılması konun danışılması adın hukuk komisyonuna sevk edildi.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz