02 Mayıs 2024, 19:50Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
06 Mayıs 2016 Pazar, 11:10

2016 Yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Ayvalık Belediyesi mayıs olağan meclis toplantısı, iki oturumda gerçekleşti ve önemli kararlar alındı.

Paylaşmak İster Misiniz?
2016 Yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlığında web sitesinden canlı olarak yayınlanan meclisin kâtipliğini, Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ile Meclis Üyesi Hüseyin Barış yaptı. Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleşen toplantının birinci oturumu saat 10.00’ da başladı. Toplantıya Meclis Üyeleri Ufuk Ova ve Özge Toygar mazeretleri nedeniyle katılamadı. Saat 14:00'teki ikinci oturumda Meclis Üyesi Özge Toygar’ın yerini aldığı gözlendi.

Toplantı başlamadan, Başkan Gençer Ayvalık Belediyesi’nin bir ay boyunca yaptığı çalışmalar hakkında kısa bilgiler aktardı. Daha sonrasında gündem maddelerine geçildi.

Gündemin birinci maddesi belediye norm kadrolarında, boş kadro değişikliği konusu görüşülerek kabul edildi.

İkinci maddesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetim Biriminin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesine alınması görüşüldü ve karara bağlandı.

Üçüncü maddesi, Belediye meclisimizce daha önce satış kararı alınan, ancak satılamayan gayrimenkullerin yeniden değerlendirilmesi görüşüldü. Karar tarife komisyonuna sevk edildi. Başkan Gençer, Tarife komisyonun karar vermesini beklemek için saat 14:00’e kadar toplantıya ara verdi. Tarife komisyonu, gayrimenkullerle ilgi yeni fiyatları belirledi ve karara bağlandı.

Saat 14.00’de başlayan toplantının ikinci etabında; Engürü Tatil Sitesi açıklarında bulunan kanalizasyon Derin Deşarj Ünitesi’nin bulunduğu mevkide birçok balık üretim çiftliği kurulmasına ait konunun araştırılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Dördüncü maddesi, Ayvalık Folklör Araştırma Derneğinin, İlçemizi Makedonya'da yapılacak olan Uluslararası Halk Oyunları festivalinde İlçemizi temsil etmesi görüşüldü. Karara bağlandı.

Beşinci maddesi, 2015 Yılı Kesin Hesabı görüşüldü. Karara bağlandı.

Altıncı maddesi, kırsal alanlarda konut harici diğer yerlerin katı atık tarifesinin belirlenmesi görüşüldü. Karara bağlandı.

Ek gündem maddesi olarak, Meclis üyesi İbrahim Mühürdaroğlu’nun önerisi kabul edildi. Altınova Mahallesi Hizmet Binası civarında, Ayvalık Belediyesi’ne ait olan eski otelin 10 yıllığına kiraya verilmesi gündeme geldi. Karara bağlandı.

Ek gündem maddesi olarak, Singer Cihat olarak tanınan Ayvalık Tarihi ile ilgili uzun yıllar araştırmalar yapan Merhum Cihat Teker’in iş yerinin bulunduğu Saatli Camii aralığına adının verilmesi önerildi. Karara bağlandı.

Yedinci Maddesi İmar Komisyonundan gelen konular görüşüldü. Karara bağlandı.

Sekizinci madde, İmar ve Şehircilik müdürlüğünden gelen yeni konular görüşüldü. Karara bağlandı.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz