06 Mayıs 2024, 10:44Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
03 Haziran 2016 Cuma, 19:46

2016 Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Ayvalık Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda ek gündem maddeleri dahil olmak üzere toplam 37 madde görüşüldü. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlığında toplanan meclis web sitesinden canlı olarak yayınlandı.

Paylaşmak İster Misiniz?
2016 Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Orhan Peker Sanat Galerisi’nde saat 10.00’da başlayan meclisin kâtipliğini, Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ile Meclis Üyesi Hüseyin Barış yaptı. Toplantıya Meclis Üyeleri Nusret Kantarcı ve Şeref Akın mazeretleri nedeniyle katılamadı.

Gündemin birinci maddesi Ayvalık Belediyesi Evlendirme İşlemleri sırasında ödenen ücret tarifesi değişikliği talebi görüşülerek kabul edildi.
Makedonya’da yapılacak Uluslararası Gençlik ve Çocuk Festivalinde temsil edecek olan halk oyunları talebi görüşüldü karara bağlandı.
Pir Sultan Abdal Derneği’nin yer tahsisi talebi görüşüldü karara bağlandı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ek bütçe talebi görüşüldü karara bağlandı.
İmar Komisyonu ve İmar Müdürlüğü’nden gelen 23 konu görüşüldü, bazı konular İmar ve Hukuk Komisyonları’na sevk edildi.

Ek gündem maddelerine geçildi.
Makedonya’ya gidecek olan Ayvalık Folklar Araştırma Derneği (AYFOLK)’ne 4 kişi daha ilave etme talebi görüşüldü ve kabul edildi.
Çek Cumhuriyeti başkenti Prag’a gidecek olan Ayvalık Folklar Araştırma Derneği (AYFOLK)’ne Ayvalık Belediyesi’ni temsil etme talebi görüşüldü ve kabul edildi.Ayvalık Belediye Başkanı ayrıca gemi komutanlarına içinde zeytin, zeytinyağı, zeytin sabunu ve ilçenin turizm rehberinin bulunduğu birer hediye paketi de verdi.Ayvalıkgücü Belediyespor alt yaş kategorilerinde genç sporcuların belediyeyi yurt dışında temsil etme ve pasaport çıkarma talepleri kabul edildi.
Kredi kartı ile Ayvalık Belediyesi web sitesinden ödeme yapılamadı gündeme geldi. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gerekli çalışmaların yapıldığı konun en kısa zamanda çözüleceği belirtildi.
Meclis Üyesi Şakir Sakarya tarafından Küçükköy Mahallesi’nde yapılan Cumhuriyet Kültür Merkezi’nin isminin değiştirme talebi gündeme alındı. Halil Başyazgan isminin eklenmesi kabul edildi.
Ayvalık Eski Otogar ve Aliçetinkaya Mahallesi güzergahında bulunan ana yolla ilgili imar planında değişiklik yapılması gündeme geldi ve kabul edildi.
Meclis Üyesi Halil Gür tarafından iki öneri meclis gündemine dahil edildi. Sayıştay raporunun içeriği ve Belediye bünyesinde bulunan Güzel Ayvalık şirketinin mali bütçesi sunulma talebi gündeme geldi. Sayıştay raporu için, mahkeme kararının kesinleşmesini beklenme kararı alındı. Güzel Ayvalık şirketi hakkında Belediye Başkan Yardımcısı ve Şirket Müdürü Gökay Bacan açıklamada bulundu. Şirketin kar ettiğini belirtti ve gerekli mali tabloyu önümüzdeki ayki mecliste sunacaklarını belirtti.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz