20 Nisan 2024, 00:00Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
10 Mart 2016 Pazartesi, 14:44

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi'nde Kopan Parmak Dikildi

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde bir ilk daha yaşandı. Bigadiç'in Kayırlar Mahallesi'nde yaşayan Ekrem Tekin'in balta yaralanması sonucu kopan sol el başparmağı, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Engin Ulusal tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla dikildi.

Paylaşmak İster Misiniz?
Balıkesir Üniversitesi Hastanesi`nde Kopan Parmak Dikildi

Balıkesir'de Bir İlk: Kopan Park Dikimi Ameliyatı

Gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Ali Engin Ulusal, kopan bir parçanın vücuda geri takılması olan replantasyonda, vücudun en uç noktasındaki işlemlerin daha zor gerçekleştirildiğine dikkat çekti. İlgili hastanın yaralanma bölgesinin başparmağın distal boğum denilen en uç boğumda olduğunu söyleyen Ulusal; “Bu tip tırnak dibinden kopmuş parçalarda damar çapı çok küçük. 1 mm.den daha ince bir damar var. Damarla birlikte sinirin dikilmesi de önemli. Çünkü duyu alması lazım o parçanın. Duyusuz olduktan sonra çok fazla anlamı yok. Bu da 1 mm'den daha küçük damar ve sinirin dikilmesi ile mümkün oluyor. Ayrıca, tendonlar, kemik ve cildin de dikkatle ele alınması gerekli. Mikroskop altında, çıplak gözle görülemeyen ipliklerle yaklaşın 4 saatte gerçekleştirilen mikro cerrahi işlemi sonrasında hastamızın parmağını yaşar duruma getirdik” dedi. Prof. Dr. Ali Engin Ulusal, yapılan işlemin Balıkesir'de de bir ilk niteliği taşıdığını sözlerine ekledi.

Odun Keserken Parmağı Koptu

Hasta Ekrem Tekin de odun keserken kopan parmağı ile birlikte olayın ardından 1 saat sonra hastaneye geldiğini söyledi. Tekin; “Daha önce de burada yakınlarımın tedavileri olmuştu. İlk olarak buraya gelmeyi düşündüm. Ameliyat ve tedavinin ardından parmağımı hissederek kullanmaya başladım. Hocama ve Balıkesir Üniversitesine teşekkür ediyorum” dedi.


Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz