29 Mart 2024, 01:11Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
06 Ocak 2017 Perşembe, 17:10

2017 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

.

Paylaşmak İster Misiniz?
2017 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Ayvalık Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda ek gündem maddeleri dahil olmak üzere toplam 40 madde görüşüldü. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlığında toplanan meclis her zaman olduğu gibi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.
Orhan Peker Sanat Galerisi’nde 4 Ocak Çarşamba Günü saat 10.00’da başlayan meclisin kâtipliğini, Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ile Meclis Üyesi Hüseyin Barış yaptı. Toplantıya Meclis üyeleri Nusret Taşan, Ufuk Ova, Muhittin Tüfekçi ve Üyesi Şeref Akın mazeretleri nedeniyle katılamadı. Meclis üyesi Muhittin Tüfekçi’nin babası Arif Tüfekçi’ye Başkan Rahmi Gençer ve meclis üyeleri tarafından geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Rahmi Gençer konuşmasına meclis üyeleri nezdinde herkesin yeni yılını kutladı. Yeni yılın ülkemize huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu. Devam eden yol yapım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Gençer’’ Şehir Merkezi’nde, Badavut Mevkii’nde Cunda Adası’nda, Kırsal Mahaller de olmak üzere 7 ekiple yol yapım çalışmalarını sürdürüyoruz. Eski sağlık ocağımızın olduğu alanda, kadın sığınma evimizi, zihinsel engelliler merkezimizi ve yaşlı bakım evimizi bir araya toplayacağız’’diye konuştu.


Gündem maddelerine geçildi. 1.2017 yılı içinde Meclisin hangi gün toplanacağı gündeme geldi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine her ayın ilk çarşambası yapılmasına karar verildi. 2–2017 yılı için Meclisin izin ayı tespiti gündeme geldi. İzin yapmama kararı alındı. 3-Meclis toplantılarının görüntülü ve sesli kayıt yapılması gündeme geldi. İki kamerayla canlı yayın yapılarak devam edilmesi kararı alındı. 4-Meclis üyelerinin huzur hakkı belirlendi 5-Denetim Komisyonu Seçimi yapıldı ve komisyona meclis üyeleri Mehmet Ali Tuncer, Dilek Saraçoğlu ve Halil Gür seçildi. 6-Denetim Komisyonuna katılacak uzman ücreti tespiti yapıldı. 7-Mevcut tam zamanlı sözleşmeli personelin 2017 yılı net aylık ücretlerinin tespiti yapıldı. 8-Ayvalık Belediyesi Organizasyon Şemasının güncellendi. 9-İmza Yönergelerinin yenilenmesi görüşüldü.10-İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal İşler Müdürlüğünce hazırlanmış olan çalışma yönetmeliklerinin güncellenmesinin Meclis onayına sunuldu. 11-Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğünce hazırlanmış olan yönetmeliklerinin güncellenmesinin Meclis onayına sunuldu.12-Belediye Başkanlığımızda münhal bulunan 1 adet T.H. sınıfı 1.Derece Şehir Plancısı kadrosunun iptal edilerek yerine 1 adet T.H. sınıfı Ekonomist Kadrosunun ihdas edildi. 13-Belediye Başkanlığımızda münhal bulunan 1 adet T.H. sınıfı 1.Derece Mühendis kadrosunun iptal edilerek yerine 1 adet T.H. sınıfı 1.Derece Mimar kadrosunun ihdas edilmesi görüşüldü. 14-5620 sayılı Kanun uyarınca 2017 Mali yılı için Geçici İşçi Vizesi alınması gündeme geldi. 15-Zabıta Personeline Fazla çalışma ücretleri görüşüldü. 16-Ayvalık sınırları içinde bulunan 16 mahallede yapılacak olan kadastro çalışmalarında uygulama ekibi ile birlikte görev yapmak üzere her mahalle için seçilen bazı bilirkişilerin güncellendi. 17-Ayvalıkgücü Belediyespor kulübü sporcularının yurtdışındaki müsabakalarda görevli sayılmasının görüşüldü. 18-Altınova Mahallesi Uzungöl Mevkiinde bulunan Ekopark projesi yapımı ile ilgili ilgili Bakanlıklardan yardım ve hibe talebinde bulunulması ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşüldü. 19-Temizlik İşleri Müdürlüğünün 2017 yılı bütçesine yıl içinde alınması planlanan araçlarla ilgili T cetvelinin eklenmesinin görüşüldü. Bu kararlar kabul edildi. Meclis İmar Komisyonundan gelen konular. 21-İmar Dairesinden gelecek olan yeni konular görüşüldü.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz